Tilbake
Brageteatret
Brageteatret
Brageteatret
Brageteatret
Brageteatret
Brageteatret

NATIVES av Glenn Waldron (Brageteatret)

NATIVES er en forestilling om hvordan ungdom vokser opp som innfødte i den digitale verdenen. Vi møter tre 14-åringer som alle har ganske dramatiske opplevelser på bursdagen sin. Gjennom tre monologer som vever seg inn i hverandre ser vi hvordan livene deres preges, formes og uttrykkes sømløst i både den virkelige og den digitale tilværelsen. Samtidig er det kort og godt en forestilling om å ikke lenger være barn. Og om hvordan verden kan gi deg et ganske solid slag i trynet når du tar skrittet ut fra det trygge og kjente i barndommen.

Dramatiker: Glenn Waldron

Oversettelse: Kristofer Grønskag
Regi og Scenografi: Nils Petter Mørland
Dramaturgi: Kristofer Grønskag
Videodesign: Oscar Udbye
Musikk: Hanne Hukkelberg​​​​​​​
Kostyme: Cathrine Schermann

Forlag: Nordiska ApS


Lærerveiledning

Last ned:

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Buskerud fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Brageteatret

Om kunstner / utøver / gruppe

Brageteatret er regionteater for Buskerud, og holder til på Union Scene i Drammen. Teatret tilbyr forestillinger for både voksne og barn, og reiser på turne i alle fylkets 21 kommuner. Teatret har også ansvaret for scenekunsttilbudet i Den kulturelle skolesekken i Buskerud.

Elevorientering

Til kulturvertene

Denne høsten får dere besøk av teaterforestillingen NATIVES, som handler om tre ungdommer som alle har ganske dramatiske opplevelser på 14-årsdagen sin. De tre bor sansynligvis i hvert sitt land, og alle tre stresser med hvert sitt prosjekt denne spesielle dagen. En forbereder seg til en slikkelig viktig fest, en annen har fått en video på mobilen han ikke får ut av hodet, og en tredje er i begravelse.

Egentlig er det tre monologer som fortelles paralelt (google dersom dere ikke husker hva monolog er;).  Livene til disse tre foregår, som for de fleste, både i "virkeligheten" og på nett, og det preger og former hverdagen de lever i. På mange måter er NATIVES en forestilling om å ikke lenger være barn, og om hva som skjer når livet kræsjer sånn ordentlig. 

  • Det er topp om dere kan informere medelevene om tematikken i forestillingen på forhånd, og  henge opp plakater når dere får dem i posten.
  • Dersom dere planlegger å si noe forran publikum på spilledagen, så passer det best å gjøre det etter at forestillingen er ferdigspilt, og ikke før den begynner. Dette kan dere snakke med skuespillerne om når de kommer. De heter Eline, Armin og Lars, og er kjempegreie!

På spilledagen:

Det er teknikerne våre, Stig og Adrian, som kommer først til skolen. De trenger 4 sterke folk til å hjelpe til å bære inn utstyret, og til å hjelpe til med å rigge. Denne gangen har vi med både amfi og stoler til publikum. Scene er tre-kantet, så noen av elevene skal sitte på stoler langs to av sidene. 

Vi trenger også hjelp til å rigge ned, og til å bær ut. 

Teknikerne og skuespillerne blir glade for vann, kaffe og te, men har med egen matpakke. Skuespillerne trenger 2 garderober til å skifte i. 

Dersom det er noe dere lurer på, så bare ta kontakt med oss i Brageteatret på 32 23 39 40!

God fornøyelse til alle!


Publikumskommentarer