Tilbake
Signe Fuglesteg Luksengard
Signe Fuglesteg Luksengard
Signe Fuglesteg Luksengard
Signe Fuglesteg Luksengard
Signe Fuglesteg Luksengard
Signe Fuglesteg Luksengard
Signe Fuglesteg Luksengard

Monster i magen V20 (Rimfrost Produksjoner i samarbeid med Brageteatret)

I «Monster i magen» møter vi Jenta. Hun er travelt opptatt med å bygge monsterfeller på rommet sitt, for hun har nemlig et monster i magen som hun vil bli kvitt. Monsteret har bodd der helt siden mora til Jenta døde. Nå synes Jenta det er på tide at det  kommer seg ut, uansett hva Monsteret mener om saken. Jenta er klar til kamp! Så spørs det om det egentlig går an å bli fullstendig kvitt et sånt magemonster..

«Monster i magen» handler om at det ikke finnes noen fasit på hvordan man er lei seg, om plagsomme magefølelser, om at det fins håp selv når verden ikke er så enkel og om å savne noen av hele sitt hjerte,

Ide/tekst/regi: Lina Killingdalen
Skuespiller/medskaper: Kristine Myhre Tunheim
Scenografi/Kostyme: Mari Lotherington
Musikk: Kristin Øhrn Dyrud
Lysdesign: Øystein Heitmann
Lyddesign: Andreas Wangsbro
Regikonsulent: Ingrid Forthun
Dramaturg: Kristin Bjørn
Pappastemme/vokal: Gunnar Eiriksson
Scenografiassistent: Miriam Myrthel Pedersen
Produsent: Siri Hallingby Børs-Lind

Turnecrew:
Tekniker: Espen Nordheim / Fredrik Warvik
Turnéleder: Tom-Stian Lenningsvik / Christina Bjurholt

Støtte: Forestillingen er støttet av Norsk Kulturfond, Fond for lyd og bilde, Ferske Scener, Dramatikkens hus, Det norske komponistfond, Fond for utøvende kunstnere, Fond for frilansere, Rådstua teaterhus og Spenn.no.


Lærerveiledning

Last ned:
Brageteatrets forslag til etterarbeid

«Monster i magen» handler om at det ikke finnes noen fasit på hvordan man er lei seg, og om å savne noen av hele sitt hjerte.

Vi har hatt flere klasser på besøk i prøveperioden, som har kommet med mange fine tanker om handlingen, og mange sier dessuten at forestillingen er morsom! Vi har også fått gode innspill av Birthe Dahle, psykolog i Drammen kommune. Noe av det hun har trukket frem om møter med barn i sorg er viktigheten av å erkjenne barnets følelser, og å lytte til det barnet har å si. Det kan ofte være akkurat det barna trenger, erkjennelse av følelser som dukker opp i bearbeidelsen av den enkelte situasjon.

Vi oppfordrer til samtaler i klassene etter at dere har sett «Monster i magen», og at helsesykepleier er informert om at elevene skal se en forestilling om tematikken.

Les gjerne Scenekunst.no og Periskops teateranmeldelse av forestillingen, i lenken til høyre. Her gir anmelderene sine tolkninger av hva forestillingen formidler, og kanskje kan de inspirere dere til ytterligere samtaleemner, i klassene eller på lærerværelset. 

God fornøyelse!

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Buskerud fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Rimfrost Produksjoner i samarbeid med Brageteatret

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer